skip to Main Content

Werkgelegenheid

Bedrijventerrein Tijvoort voorziet in veel werkgelegenheid en vraagt om een goede uitstraling, veilige werkomgeving en een goede bereikbaarheid. ONS Tijvoort zet zich tevens in om de relatie tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken.

SPEERPUNTEN

  • Verbinden en samenbrengen van ondernemers zodat men onderling kennis kan overdragen en samenwerken.
  • Onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar laten aansluiten.

Tijvoort ontmoet Tijvoort

Om elkaar beter te leren kennen en een kijkje achter de schermen bij de buren te nemen is in 2018 gestart met ‘Tijvoort ontmoet Tijvoort’, waarbij drie bedrijven op een vrijdagmiddag worden bezocht.
Wegens groot succes organiseert ONS Tijvoort deze activiteit voortaan tweemaal per jaar.


Scholing: Tijvoortse carrièreweek inclusief Open Bedrijven Dag

Elk jaar gaan de MAVO-leerlingen van het Mill Hill college in Goirle een week stage lopen. In 2019 is een eerste start gemaakt om ervoor te zorgen dat deze leerlingen zoveel mogelijk bij Tijvoortse bedrijven als stagiair(e) aan de slag konden gaan.
Dit mooie streven is nu verder uitgebreid: in samenwerking met het Goirlese uitzendbureau Justlogic werden gesprekken met geïnteresseerde ondernemers gehouden, bedrijfsprofielen opgesteld en beschikbaar gesteld aan Mill Hill. Leerlingen kunnen nu zelf, in hun gewenste branche, contact leggen met een bedrijf gevestigd op Tijvoort voor hun stageperiode in april. Ook andere scholen zijn van harte welkom om hun stages bij de Tijvoortse bedrijven te gaan plannen.

Bedoeling is om deze stageperiode met een Open Bedrijven Dag te starten voor de leerlingen maar ook voor inwoners van gemeente Goirle, klanten, et cetera zodat meer inzicht wordt verkregen in de werkzaamheden en de variëteit aan functies in een bedrijf.

Back To Top